Składniki:
sałata rzymska + sałata lodowa
około 4-5 rzodkiewek
około 5-6 pomidorków koktajlowych
dymka
groszek cukrowy
polędwiczka wieprzowa
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
Dressing:
2 łyżki majonezu light
3 łyżki mleczka kokosowego
pół łyżeczki wasabi
łyżeczka musztardy Dijon
Sałatę umyć, porwać i ułożyć na misce. Polędwiczkę pokroić w paski, polać sosem sojowym, posolić i odstawić na chwilę. Podsmażyć mięso na łyżce oliwy, w ostatniej chwili dodać oleju sezamowego. Mięso ułożyć na sałacie, a na patelni podsmażyć zamrożony groszek. Rzodkiewkę pokroić, pomidory umyć i przekroić na pół, cebulę poszatkować. Połączyć razem wszystkie składniki. Przygotować dresing mieszając ze sobą podane powyżej składniki. Schrupać zaraz po przygotowaniu.